Milletvekili Havutça:”Milli Eğitim'de kaos var”

Milletvekili Havutça:”Milli Eğitim

uygulamaya konulan 4+4+4 eğitim sisteminin sakıncaları ve okulların, bu sisteme fiziki olarak hazırlıksız olduğunu belirtti.





Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma Öğretmenevi'nde, Eğitim-İş Bandırma Temsilciliği yöneticileri ve öğretmenler ile toplantı yaptı.

Belediye Başkanı Sedat Pekel ve CHP İlçe Başkanı Metin Ok'un da hazır bulunduğu toplantıda ilk konuşmayı, Eğitim-İş Sendikası Bandırma Temsilcisi Erol Akun yaptı. Akun, uygulamaya konulan 4+4+4 eğitim sisteminin sakıncaları ve okulların, bu sisteme fiziki olarak da hazırlıksız olduğunu belirtti.

Ardından söz verilen CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, uygulanmakta olan 4+4+4 eğitim sisteminin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, kindar ve dindar bir nesil” yetiştirme amacına hizmet edeceğini dile getirdi. Milli Eğitim Başkanı Ömer Çelik'in, uyguladığı politikalar ile öğretmenleri aşağıladığını öne süren Havutça, Ey Milli Eğitim Bakanı, öğretmenleri aşağılayarak başarı gelmez. Gelin, eğitim sendikaları ve öğretmenlerin seslerine kulak verin” dedi.

66 aylık çocuklar ile 7,5-8 yaşındaki çocukların aynı sınıfta bulunması uygulamasının çağdaş ve demokratik hiçbir ülkede görülemeyeceğinin altını çizen Havutça, şunları söyledi:

Bu 4+4+4 ile neyi getirmek istiyorsunuz? Bu uygulamadan vazgeçerek, çağdaş ülkelerin uyguladığı 6+3+3 veya 8+4+4 sistemine dönelim. Şu anda ülkemizdeki okullarda tam bir kaos yaşanmaktadır. Balıkesir ve yöresindeki okullarda yaptığım araştırmalara göre okulların, fiziki açıdan hiç hazır olmadığını gördüm.”

Belediye Başkanı Sedat Pekel de konuşmasında, 4+4+4 eğitim sisteminin, Milli Eğitim politikasının yanlışlığının göstergesi olduğuna dikkati çekti.






erol
13.09.2012 19:39:53
4+4+4 e karşı en örgütlü ve keskin tepki KESK DİSK TTB TMMOB ve onlarca parti yüzlerce DKÖ ile birlikte ANKARA da 15 eylül cumartesi günü yapılacak mitingte verilecektir. meydanda dört koldan Ankara ya yürüyeceğiz ve antidemokratik değişikliklere tokat gibi bir cevap vereceğiz.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı